Израел иска наши работници

inf den burgasПредставители на община Ивайловград взеха участие в информационен ден, в който бяха представени възможностите за работа на български строителни работници в Израел. Официалните лица на срещата в Бургас бяха Н.Пр. Шаул Камиса-Раз - посланик на държавата Израел у нас, кметът на община Бургас Димитър Николов, Камелия Лозанова - изпълнителен директор на Агенцията по заетостта.

Освен възможностите за работа в Израел, организаторите на  информационната кампания предоставиха и повече информация за условията за живот там.

По време на срещата посланикът на държавата Израел у нас обеща, че ще насочи усилията си  квотата от 3000 работници да бъде увеличена с още 3000. Той заяви, че Израел има остра нужда от строителни работници, а в същото време икономическата криза влияе негативно и върху безработицата в България. Според Н. Пр. Шаул Камиса-Раз спогодбата между правителствата на България и Израел за посредничество и временна заетост на гражданите  на двете държави, дава възможност на хора без работа да си осигурят легални и високи доходи и да повишат стандарта си на живот.

Месечното възнаграждение по договор в Израел възлиза на около 2000 щ.д.

75% от кандидатите, преминали успешно практическите изпити, заминават за работа в Израел, обясни Камелия Лозанова, изп. директор на Агенцията по заетостта.

Информационният ден се организира от Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Посолството на Израел в България, ПИБА- Израелската служба за заетост, Община Бургас и неправителствените организации "Join"  и "Sela" .

Контакти

   АДРЕС:

   гр. Ивайловград 6570 

   ул. "Георги Димитров" № 49


   ТЕЛЕФОН:

   тел.: +359 3661 6090 

   мобилен: +359 885 504 010

   факс: +359 3661 6022


   Е-ПОЩА:

    Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  


Галерия

Природните красоти на община Ивайловград 11
Природните к...
Снимка от Ивайловград
Снимка от Ив...
яз. Ивайловград 15
яз. Ивайловг...
Забележителности 9
Забележителн...
Бъдещите първокласници
Бъдещите пър...
състезанието
състезанието...